Gebruik de herfst in jouw content- marketing
 

8 Tips om in te haken op de herfst voor effectieve contentmarketing

De herfst is begonnen. De bladeren verkleuren, de dagen worden korter, en dat betekent dat het voor jouw bedrijf hét moment is om in te spelen op deze veranderingen met een frisse aanpak in jouw contentstrategie. Bij Dappr weten we als geen ander dat seizoensgebonden campagnes zoals 'marketing in de herfst' kansen bieden om jouw merk op een slimme manier onder de aandacht. Daarom hebben we 8 praktische tips voor je, waarmee je jouw contentmarketing in deze tijd van het jaar een boost kunt geven.

 

1. Herfstsfeer in je content verwerken

De herfst roept vaak associaties op van warme kleuren, knusse momenten en vallende bladeren. Dit gevoel kun je benutten door jouw visuele content en branding een herfstsfeer te geven. Pas bijvoorbeeld het kleurenschema van je website en social media aan met oranje, rood en bruin. Zo sluit je content beter aan bij de stemming van je doelgroep in deze periode. Bij Dappr vinden we het belangrijk dat je merk altijd herkenbaar blijft, maar een seizoensgebonden twist kan net dat beetje extra attentie opleveren.

 

2. Herfstpromoties en speciale aanbiedingen

Tijdens de herfst zijn klanten vaak al op zoek naar producten en diensten die passen bij de koudere maanden en de feestdagen die eraan komen. Het is een slimme zet om jouw herfstpromoties en speciale aanbiedingen hierop af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan kortingen op seizoensgebonden producten of bundels die aansluiten op de herfst. Door strategisch in te spelen op marketing in de herfst, creëer je een gevoel van ‘fomo’ bij klanten.

 

3. Schrijf blogs over herfst-gerelateerde onderwerpen

De herfst biedt volop mogelijkheden om relevantie en waardevolle content te bieden aan je doelgroep. Overweeg net als wij, blogs te schrijven over onderwerpen die aansluiten bij het seizoen, zoals "tips om je huis herfstproof te maken" of "de beste producten voor de herfst." Dit soort content zorgt ervoor dat je met je doelgroep in gesprek blijft én dat je de zichtbaarheid van je website vergroot. Bij Dappr helpen we je graag om zulke seizoensgebonden thema’s in je contentstrategie te verwerken.

 

4. Optimaliseer voor herfstgerelateerde zoekwoorden

Om je SEO te verbeteren, is het essentieel om seizoensgebonden zoekwoorden zoals "herfsttrends" of "herfstdecoratie" te integreren in je content. Zoekmachines waarderen relevante content die aansluit op de tijd van het jaar, en door termen zoals ‘marketing in de herfst’ slim te gebruiken, vergroot je de kans om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. Bij Dappr zorgen we ervoor dat jouw content niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook goed gevonden wordt.

 

5. Herfstcampagnes op Instagram

Instagram is een krachtig platform voor visuele marketing, en de herfst leent zich bij uitstek voor mooie beelden. Lanceer een herfstcampagne met een specifieke hashtag, zoals #Herfstbijjouwbedrijf, en moedig je volgers aan om hun favoriete herfstmomenten te delen met jouw producten of diensten in de hoofdrol. Deze user-generated content zorgt voor extra zichtbaarheid en betrokkenheid, én versterkt de relatie met je klanten.

 

Marketing in de herfst

 

6. Organiseer een herfst-givaway

Winacties en giveaways zijn een leuke manier om interactie met je volgers te stimuleren. Organiseer een herfst-gifaway waarbij deelnemers bijvoorbeeld hun mooiste herfstfoto’s delen, of laat ze hun favoriete product reviewen dat past bij het seizoen. De winnaar ontvangt bijvoorbeeld een herfst-gerelateerde prijs of een product uit je webshop. Dit soort acties verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar zorgt ook voor nieuwe volgers en leads. Bij Dappr zijn we dol op creatieve campagnes die impact maken.

7. Zet videocontent slim in

Video’s werken enorm goed om de sfeer van de herfst over te brengen. Denk aan korte video’s waarin je tips deelt over herfstproducten, of behind-the-scenes beelden van je herfstcampagnes. Ook kun je je volgers inspireren met bijvoorbeeld DIY-tutorials of recepten die passen bij de tijd van het jaar. Video’s worden op social media vaak goed bekeken en gedeeld, wat de zichtbaarheid van je merk vergroot. Met video’s kun je marketing in de herfst op een dynamische manier tot leven brengen.

 

8. Speel in op Black Friday 

Black Friday (vrijdag 29 november a.s.) is de ultieme kans om je marketingstrategie een boost te geven. Dit koopjesfestijn, dat steeds groter wordt in Nederland, biedt talloze mogelijkheden voor creatieve promoties. Denk aan exclusieve kortingen, bundelaanbiedingen of tijdelijke promoties specifiek voor Black Friday. Onze marketingspecialisten weten dat deze dag perfect is om speciale content te creëren die inspeelt op de koopdrang van je doelgroep. Door in te haken op het Black Friday-thema en een duidelijke, aantrekkelijke aanbieding te presenteren, vergroot je niet alleen de buzz rond je merk, maar trek je ook meer verkeer naar je website of webshop.

 

Even sparren? 

Kortom, de herfst biedt volop kansen voor jouw bedrijf om op een frisse manier met je doelgroep te communiceren. Of je nu kiest voor een Instagram-campagne, een blog over herfsttrends of een Black Friday-promotie, er zijn talloze manieren om je marketing in de herfst relevant en aantrekkelijk te maken. Bij Dappr helpen we je graag om jouw seizoensgebonden campagnes tot een succes te maken, zodat jouw merk optimaal profiteert van de kracht van contentmarketing in dit kleurrijke seizoen. Neem vandaag nog contact op om vrijblijvend kennis te maken met onze contentspecialisten. 

 

Deel dit bericht:

dappr.gemaakt

Puzzeltocht Smitspaviljoen

Mondzorgcentrum Hoogeveen

Jobo Borstelfabriek

Jobo Borstelfabriek

Everts Grond Weg Waterbouw

New Energy Coalition

KinderGordijnen

Omega

Omega

Woonvacature

woonvacature

Omexom

Omexom

Het Origineel

Blauwe Cross

Blauwe Cross

Zuidema Groep

Keizer Kliniek

Keizer

HZG

HZG

Goed Nieuws

Goed Nieuws makelaars

Mekander

Mekander

Waterontharder

Samen weg werken

Samen weg werken

Laude

Laude

De Wemmenhoeve

De Wemmen Hove

Lambertz & Visser

Visser

De Ooster

De Oostergast

Albarello

Albarello

Driewielfiets aanhanger

Fijnhout Drenthe

Uiterwijk Winkel Verzekeringen

Netwerk Zon

Holst dakbedekking

dappr.nieuws

Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.