We vergeten allemaal wel eens de deur achter onszelf op slot te doen. Of we laten per ongeluk ergens een raampje openstaan. Komt je bekend voor? Maar wat nu als we dit op het world wide web doen? Wat gebeurt er dan met onze gegevens? Voorkom onveilige situaties met een SSL certificaat voor je website.
Wat is een SSL certificaat?
Nu horen we je denken: hoe garandeert dat certificaat dan veiligheid? Doet ‘ie de deur voor me dicht? Nou, eigenlijk wel. Door een beveiligde verbinding te maken tussen de websitebezoeker en jouw website zorgt het SSL certificaat ervoor dat de gegevensuitwisseling veilig is. Zie het als een persoonlijke bodyguard voor je bezoekers. Eentje die internetboeven tegenhoudt als ze gegevens willen stelen. Op een onbeveiligde website kunnen zij namelijk ongestoord hun gang gaan.
Hoe herken je een website met SSL certificaat?
Je herkent een website met SSL certificaat aan het welbekende slotje. Een slotje voor een URL in de adresbalk van je browser betekent dat er een versleutelde verbinding is. En zie je https:// in plaats van http:// voor een domeinnaam staan? Dan heb je weer een website met SSL certificaat te pakken.
Hoe vraag je zelf een SSL certificaat aan?
Als eigenaar van een website vraag je een SSL certificaat aan bij een certificaatautoriteit. Daarna installeert je hostingpartij het certificaat op je server. Maar kom je bij ons voor een certificaat, dan vragen wij deze voor je aan. Kun je lekker veilig achteroverleunen.
Welk SSL certificaat moet ik aanschaffen?
Er zijn allerlei soorten SSL certificaten op de markt, maar welke is de juiste voor jou? Stel jezelf eerst de vraag: kies je voor een simpele of uitgebreide beveiliging van je website?
De meest simpele variant is de Domein Validatie. Deze raden wij aan voor websites die weinig persoonlijke gegevens van bezoekers verzamelen.
Voor een uitgebreidere certificering kies je voor Organisatie Validatie. Dit is een goede keus als jouw website regelmatig gegevens verzamelt, bijvoorbeeld met formulieren.
De ultieme slot-erom-en-afblijven-ervaring krijgen je bezoekers met de Uitgebreide Validatie. Om dit certificaat te bemachtigen moet je namelijk aan strenge eisen voldoen. Deze beveiliging herken je aan de groene adresbalk in je browser.
Bedenk dus eerst wat voor website je hebt en welke beveiliging daar voor nodig is. Hierbij helpen wij je graag bij. Wij zijn jouw Sherlock Holmes. Wij speuren alle opties af en geven jouw website vervolgens de passende beveiliging.
Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat?
Met zichtbare beveiliging vergroot je het vertrouwen van de bezoekers van je website. Als ze weten dat jij die gegevens bewaakt, zullen ze eerder hun persoonlijke gegevens achterlaten.
Meer vertrouwen van een potentiële klant betekent dan ook een hogere omzet. Klanten voelen zich bijvoorbeeld beschermd tijdens het betalen van hun order in een beveiligde betaalomgeving. En ze zijn eerder geneigd zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of een contactformulier in te vullen, omdat ze weten dat hun gegevens bij jou veilig zijn.
Een SSL certificaat is dus essentieel voor iedere website. Daarnaast ben je als ondernemer verplicht om een veilige uitwisseling van gegevens te waarborgen. En een bijkomende bonus is dat ook Google veiligheid beloont. Je krijgt mét een SSL certificaat namelijk sneller een hogere positie in de zoekresultaten dan een website zonder certificaat.
Dappr staat voor je klaar
Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden van een SSL certificaat te bespreken. Drinken we meteen een bakje koffie, vinden we gezellig.
dappr.doen
dappr.gemaakt
dappr.nieuws
Moed, lef en inspiratie vind je vaak in kleine, alledaagse dingen. We delen ze graag met je. Dit gebeurt er in de wereld van merk, marketing en online.